Voorbeelden hiervan zijn architecten, ingenieurs en chemici.

Hoewel de nadruk ligt op het curriculum, wat er nodig is op het gebied van het onderwijs is verschillend in beide scholen en portefeuilles. Voor een ding, zijn portefeuilles verplicht geworden voor opvoeders; in feite zijn scholen verplicht om minimaal drie afgesloten portefeuilles te verstrekken aan potentiƫle werkgevers.

Scholen zullen portfolio's als bewijs van het vermogen van een student voor toekomstig succes te tonen. Het is niet voldoende om alleen maar te laten zien iemand een portfolio.

Studenten worden aangemoedigd om deel te nemen aan socialisatie, en gedurende deze tijd zullen ze te maken krijgen met veel mensen. In essentie, zullen hun portefeuilles overeen met die die ze op dit moment het onderwijs, in plaats van de hele klas.

Elke onderwijssysteem moet erop gericht zijn om studenten te ondersteunen in elk facet van het leven. Het curriculum gebruikt, moet hen te ondersteunen bij het bereiken van hun doelen in het leven.

Kortom, een van de grootste verschillen tussen de KMO-portefeuille en het traditionele onderwijs is de nadruk op de kunsten. Traditioneel onderwijs is gericht op wetenschap en technologie, en de kunsten zijn niet inbegrepen. Scholen die dit soort curriculum ontwikkelen bieden een studentgerichte leeromgeving dat de kunst een integraal onderdeel van het proces maakt.

Studenten moeten worden blootgesteld aan een breed scala van menselijke ervaringen om te leren hoe je een bevredigend leven te leiden. Traditionele scholen richten zich vaak op de wetenschappen, omdat het curriculum is meestal eenvoudig, wat resulteert in minder effectief onderwijs.

.