Het hele team is betrokken bij ervoor te zorgen dat de bruiloft gladjes verloopt. Alle leden moeten worden vastgelegd om de totale bruiloft plan en de dag. Zij zullen ernaar streven om de bruiloft een succes, waar elk lid heeft doen hun deel te maken.

The wedding planner is ook een belangrijke figuur in de bruiloft planning en huwelijksfeest voorbereiding. Zij coördineren de organisatie feesten en het organiseren van activiteiten van de huwelijksviering. Terwijl een enkele planner kan zich richten op deze aspecten, zijn er meestal ten minste twee coördinatoren op de bruiloft planning team.

Een van de unieke aspecten van de bruiloft planning team is de bruiloft coördinator. De taak van de coördinator is om de planners te overzien voor de bruiloft planning activiteiten. De meeste coördinatoren zijn ook de bruiloft coördinator. De coördinatoren zijn ook verantwoordelijk voor ervoor te zorgen dat alle details in orde zijn. Ze helpen bij het organiseren dansen, recepties, douches, gunsten, bruiloft centerpieces, receptie geschenken, bruidstaart, bruiloft fotografie, foto's, bloemen, muziek, cake snijden, bruidsboeketten, en de trouwdag zelf.

Een coördinator moet zijn patiënt, vriendelijk, gericht, georganiseerd, betrouwbaar en hebben het vermogen om anderen te motiveren. Een coördinator moet bekend zijn met de planning, evenals in de kerk en de gemeenschap werk. Zij hebben behoefte aan een organisator, evenals een leider. Een coördinator is meestal betrokken bij alle aspecten van de planning van de bruiloft. De coördinatoren moeten zich bewust zijn van de belangrijkste leveranciers voor het evenement.

.